Saç simülasyonu işlemi saç ekim işlemi yaptırıp istediği sonucu elde edemeyenler, kellik veya saçkıran problemlerinden şikayet edenler, kafa derisinde yara izlerine sahip olanlar ve bu izlerden şikayet edenler için uygulanabildiği gibi saçlarının seyrek olmasından şikayet edenler için de uygulanmaktadır ve oldukça önemli bir işlemdir. Bu işlem saç seyrekliğinin nedenine bağlı olarak değişmeden uygulanabilir.

Saç simülasyonu işleminin bir saç ekim yöntemi olmadığı fakat saç ekimi öncesinde ve sonrasında uygulanabileceği öncelikli olarak bilinmelidir. Saç seyrekliği problemine sahip olanların kafa derisine mikropigmentasyon ile boya işleneceği saç ekimi yapılmayacağı önemli bir bilgidir. Seyrek saç problemi olanlarda, saçkıran şikayetine sahip olanlarda bu işlemin uygulanması önerilmektedir.

Seyrek saç problemine sahip olan kişilerde saç simülasyonu işleminin seansının süresi ve miktarı saçın eksikliğinin ne kadar olduğuna göre değişmektedir. Fakat ortalama olarak 2-3 seans ve 1-2 saate varan seans sürelerinin yeterli gelebileceği söylenmektedir. Bu seanslardan sonra kontrol seanslarına gitmek ve gerekli görüldüğü takdirde ufak rötuşlar attırmak da oldukça önemlidir. Bu işlem sonunda ise uzun bekleyiş yerine kısa bir sürede sonuç alınabileceği ve kalıcılığının ortalama 3-5 sene olacağı bilinmelidir. (Yapılan bakıma ve cilt yapısına göre değişiklik gösterebilir.)

Neden saç simülasyonu işleminin yapılmasını gerektiğini ise diğer işlemlerle karşılaştırarak anlatacağız.

Saç Simülasyonu İle Saç Ekimi Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Saç simülasyonu işleminin basit olarak kafa derisine saç efekti vermektir. Saç ekim işlemi ise vücuttan farklı yerlerden saç kökü alınarak uygulanan bir işlemdir.
  • Saç simülasyonu işleminde daha kısa sürede sonuç alırken saç ekim işleminde sonuç için beklemek gerekir.
  • Saç simülasyonu işlemi cerrahi bir işlem olmayıp lokal anestezi gerektirmezken saç ekim işlemi cerrahi bir işlemdir.
  • Temelde saç simülasyonu işlemi ile saç ekim işlemi birbirine alternatif işlemler değil tamamlayıcı işlemlerdir.

Saç Simülasyonu İle Saç Dövmesi Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Saç simülasyonu işleminin iğnesi saç dövmesi işleminin iğnesine göre daha ince ve küçüktür.
  • Saç simülasyonu boyası bir süre sonra kendini vücuttan atarken (vücut sağlığı için) saç dövmesi boyası kalıcıdır.
  • Saç simülasyonu boyası renk değişimi veya deri içinde dağılma yapmaz iken saç dövmesi boyası renk değişimi ve deri içinde dağılma yapabilir.
  • Saç simülasyonu boyası deri yüzeyinde kalırken (abdest geçirebilir), saç dövmesi boyası deri altına girer. (abdest geçirmez)
  • Saç simülasyonu boyası antialerjik, su bazlı ve saç köklerine zarar vermez iken saç dövmesi boyası saç köklerine zarar verebilir.

Saç simülasyonu işleminde genelde kanama, yara ve kabuklanma görülmese de nadir durumlarda deriye iğne uygulanmasından dolayı bunlar görülebilir. Böyle durumlarda kabukların koparılmaması ve kremler uygulanmaması gerektiği bilinmelidir. Ayrıca işlem esnasında lokal anestezi kremleri kullanıldığı için acı düzeyi de minimumdadır. Eğer hassas bir cildiniz yoksa ve işlemi alanında uzman ve eğitimini almış bir kişi yapıyorsa kanama, yara ve kabuklanma gibi durumlar görülmeden minimum düzeyde acı ile başarılı bir işlem gerçekleşmiş olacaktır. Gerekli bakımlar yapıldığında işlem sonrasında da bir sorunla karşılaşılmayacaktır.